יום שני, 25 בנובמבר 2013

זה מה שנשאר



יש ימים כאלה שמתחילים עם מנגינה בראש והמנגינה מלווה אותך כל היום ומתקשרת לכל מיני דברים שעושים.
לפעמים זה שיר טוב ששמעת ברדיו ולפעמים זה שיר ילדים מצחיק שפשוט נתקע בראש.
אז הפעם פתחתי את המקרר כדי להכין משהו לארוחת ערב. וכל מה שרציתי להכין גיליתי שפשוט נגמר.
מה שמסמן שהגיע הזמן שוב לקפוץ לסופר לקניות.
אבל הפעם זה לא התאים לי. אז הכנתי ארוחה ממה שנשאר….
והאמתי יצא לא רע בכלל.

סיפרו לי שיש אתר כזה באינטרנט, שאתה רושם מה יש לך במקרר/בבית ואתה מקבל אפשרויות להכנת תבשילים כאלה ואחרים. אז הפעם השתמשתי בראש היצירתי שלי והכנתי לפי מה שראו עיניי וחשקה בטני.
הארוחה כללה כמה דברים. אבל הנה אחד המתכונים של: זה מה שנשאר….שמבוסס באמת על מה שיש, כלומר תרגישו חופשי לאלתר ולא להצמד למתכון המקורי, וכדי שתבינו למה אני מתכוונת, אצרף במתכון רעיונים לשינויים ושידרוגים.

פשטידת פסטה וגבינות אישיות
המצרכים:
2 חבילות גבינה (קוטג', יוגורט, גבינה לבנה, גבינות עיזים רכות וכו')
שליש כוס גבינה מגוררת (קשקבל, מוצרלה, גאודה, צהובה, פטה, בולגרית)
1 ביצה
חצי קופסא טבעות זיתים (אפשר גם בלי, אפשר לשים בצל ירוק, פטריות, תירס)
חצי חבילה פסטה (לא משנה איזה: איטריות, פנה, לינגווני וכו')
מלח
פלפל

אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן.
בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים (גבינה, גבינה מגוררת, ביצה, זיתים) מלח ופלפל לפי הטעם. בערך רבע כפית פלפל וחצי כפית מלח.
מוסיפים את הפסטה שבושלה וסוננה.
מערבבים את הכל ביחד.
משמנים היטב תבנית שקעים או תבנית רגילה. ומעבירים את התערובת.
אופים בתנור בחומם מראש 180 מעלות 40-50 דקות. עד שמשחים קלות

זה מה שנשאר, רק כמה רגעים,
הרבה בדימיון, מעט בחיים,
זה מה שנשאר,
אני מדליק את האור,
אומר לעצמי, מחר זה מחר,
מחר היא תחזור,
זה מה שנשאר.
(שלמה ארצי)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה